Jaaa visst e jag för slö ibland!!

På att kolla kommentarerna såklart!! *skrattar obekymrat och glatt*

OCH med att blogga!

Nu ska man väl gå fri från pesten? Ja, jag syftar på svininfluensan förståsssss. Jag har astma och tillhör därmed en riskgrupp. Har förresten funderat lite över riskgrupp... Det kan ju tolkas på olika sätt. Självklart väljer jag att tolka det hela som att det är extra lurigt för mig som astmatiker att få "nöff-nöff", men jag är säker på att en del - kanske sjukgymnaster - skulle välja att lägga en annan innebörd i ordet...

Jo, det jag skulle komma till, ja... I torsdags skulle jag med yngste sonen på möte och hade lite tid över innan vi skulle ses. Egentligen skulle min åldersgrupp vaccineras förra veckan ons-tors, men eftersom jag var på tjänsteresa då så skulle jag få vänta tills någon dag nästa vecka. Men när jag passerade vårdcentralen så tänkte jag - vad katten jag går upp och frågar lite om hur det hela ska gå till... Sagt och gjort! Glatt skuttade den lilla bibliotekarien uppför trapporna (nåja... skuttade och skuttade...) och fram till luckan. Fick till svar att jag faktiskt kunde få sprutan samma dag i allafall, men inte förrän om ca två timmar. De hade 30 doser att fördela över den dagen, så det var bäst att jag satte mig direkt och väntade... Jag svarade att jag tyvärr inte hade möjlighet och förklarade lite varför. DÅ skuttar en sköterska fram "Nu är jag trött på dessa tider och åldersgrupper! Kom med mig nu så får du din spruta!! Det är de i din ålder som är i störst behov av sprutan!" röt hon och receptionisten hoppade HÖGT. Ja, vad gör man... Följer med såklart. Till saken hör att jag tycker det är grymt jobbigt med sprutor/nålar, men nu hann jag inte ens fundera över detta och VIPS så var det klart.

Helt plötsligt stod jag nyvaccinerad på gatan utanför vårdcentralen och hade fortfarande tid att slå ihjäl!! ASG!!
Jag hade ju hört en hel del om biverkningar och med tanke på den bild media målar upp, så förstår jag att en del tvekar, men för min del känns det viktigt att ta den. Sa till sköterskan på skoj att "jahopp än har jag inte märkt en enda biverkning" och fick då till svar att "vänta du... Alla får någon typ av biverkning". Kan glatt meddela alla som undrar att det enda som hände just mig var att jag blev lite öm och lite stel i axeln just runt sticket. Sköönt ändå att det är klart (ja, en spruta till blir om drygt tre veckor)!!

Wohoo!! Ha en underbar dag!


Min varg den har tre kanter...

Slarvat med bloggandet igen. Men allt rullar på som vanligt. Med mys, chattande :-), jobb mm. Var på sista riktiga hundkurstillfället igår och liten varg skötte sig så fint! Blev så glad. Sist bråkade han hela tiden men jag kom på anledningen. Stress! Allt gick så fort den gången. Jag hämtade honom på dagis, stressade hem, rusade omkring hemma och packade ihop allt som skulle med. Kastade oss sedan in i bilen, sent ute! Kastade oss ur bilen och sedan då började den lille att vela! Men nu tog vi det lugnt och hade packat på morgonen! Så ska det vara. Inte stressa så varg blir stressad. Och alltså var ju faktiskt felet mitt och inte Bobbys. :-) . Sedan undrar jag vad alla sniglar gör nu. Har du och lägger sig för vintern? Utvecklar de hornblinkers i sina lab? Designar snigelkläder för att klara livet ovan jord under den kalla årstiden?? Och vantar har jag fortfarande inga! Tjoff och ha en underbar dag!

Vantar och skelett

Vet inte vad jag håller på med... Femte gången i år som jag tappat vantar... Alldeles nya var de... Och varma. Suck. Får väl köpa nya igen :-) !!

Fick en kommentar på mitt förra inlägg om hur jag kunde vara positiv hela tiden :-) och om jag inte hade några skelett i garderoben. Kan säga att garderoben kollade jag förut och då fanns det inget där mer än kläder och koppel. Skämt åsido... Visst finns det stunder som jag är ledsen och orolig - precis som alla andra, MEN jag har aldrig varit med om att jag aldrig sett någon ljusning. Mitt liv har verkligen inte alltid varit en dans på rosor, men jag har alltid sett utvägar och lärt mig något nytt att ta med mig så jag nästa gång en liknande situation uppstår kan hantera det som hänt på ett bättre sätt - om ni förstår vad jag menar. Även när jag inte var lycklig efter t ex jobbigt uppbrott så fanns alltid hopp om bättre framtid - och DET fick jag!! Jag kunde vara lycklig i mitt "förra liv" och det livet gav mig mina barn som är högt älskade!! MEN i mitt nya liv med make, varg mm så känner jag en sån harmoni, lycka och jag är omgiven av kärlek.

Hmm... Kom att tänka på en sak. När jag fick (ja, fick och fick... värkte fram!!!) mitt första barn, så var en av mina första tankar: "ok, det här var tufft, men nästa gång går det lättare". ASG!! Säg DET till ett antal nyförlösta kvinnor som går omkring och muttrar "Aldrig mer AAALDRIG mer!!" HAhaha

Jag tänker också på vad många gånger jag gråtit mig igenom nätter, för att i gryningen se ljuset komma! För har man det jobbigt (i allafall är det så för mig) så känns det tyngst på natten. Allt blir lättare i dagsljus, men, om ni förstår vad jag menar, mycket kan bearbetas på natten. Äsch vet inte hur jag ska förklara :-)

Så visst kan det vara tufft MÅNGA gånger, men jag ger aldrig upp!! Varken om min familj, mina vänner eller mig själv! Och visst är jag glad och positiv!! Och tänker så förbli - för då mår jag bra! Och stöttar mina vänner gör jag gärna och vet att jag får samma av dem.

Så ni därute... Här kommer en bautakram från en glad, positiv kvinna WOHO!!

Min dag hittills

Jahopp. En ny dag som nog blir bra till slut . Vaknade av en puss av maken :-) . Sedan bar det av till yngste sonen som behövde hjälp med en grej nu på morgonen. På vägen ner igen fastnade hissen mellan 5 och 6 våningen och sedan hände inget större på de ca 25 min som det tog innan någon hjälpe mig ut. Kan meddela att Bobby INTE gillade att vara instängd i en hiss! Regnet vräkte ned när vi kom ut igen och liten nytrimmad hund var väldigt glad när vi kom fram till dagis! Men jag undrar över en sak. Höll nämligen på att mejas ned av ett par cyklister i mörkret. Visst jag ska ha reflexer och hund ska ha detsamma. Och det har vi! Men... VAD SKA JAG GÖRA NÄR CYKLISTIDIOTEN INTE HAR PÅ NÅGOT LJUS!?! Det är uppenbarligen väldigt enkelt att klaga, men som trafikant har man väl ett gemensamt ansvar för att olyckor inte ska hända?! Och vi snackar inte ungdomar! Vi snackar sk vuxna människor! Så... Sluta gnäll för en massa irrelevanta saker - se hur ni själva beter er!! Det FÖRSÖKER jag göra. Och jag brukar inte skada andra... Om man inte är sjukgymnast såklart...

Tystnad

Oh, my GOD vad skönt det är när det är HELT tyst ibland. Ljud hela tiden på jobbet - den som tror det är tyst på bibliotek kan bita sig i naveln... Det var förr i tiden... Nu skickar vi folk till tyst läsesal om de måste ha tyst omkring sig. Studenter har under dagen varit helt förtvivlade för att en lärare inom ett speciellt ämne TROTS korrekt material från mig, lyckats blanda ihop ALLTING!! Ca 120 st for omkring och talade om att riva ut lärarens pacemaker eller bränna upp honom. Har aldrig sett så många ilskna studenter på samma gång...

Jag har försökt hjälpa så mycket som möjligt men detta är SÅÅ klantigt. Det enda läraren i fråga hade behövt göra var att klippa och klistra lite i ett dokument... Gaaaaaaaaaaaaaaaaaah...

Nu har jag kommit hem, liten jättejättesnabb (ja, han är ju nytrimmad) vovve ligger hoprullad bredvid husse. Han var allt frusen trots västen. Han ska få något bättre! Och ja, MrsBloodykisses, han tycker väldigt väldigt mycket om lilla Stina. Det är besvarat och som tur är, är han numera kastrerad :-)

Skönt att vara hemma :-) Måste nog gå och terrorisera maken med en go puss!!

Glad vovve!

Vaknade. Tog en Treo. Gav liten hund mat. Hämtade hundens lilla väst som han måste ha i eftermiddag och la den på govlet. Hunden sprang fram, plockade upp västen, sprang in med den i sovrummet, gömde sig och västen under sängen, kom fram själv, stod bredvid när hans matte (jag såklart) fick ta fram den, fångade hunden, satte på väst och koppel och iväg!

Liten varg slokade dock väldigt med hela kroppen (om ni kan se det framför er...), men ... Helt plötsligt efter halva vägen hoppade han till, började vifta på svansen och gick på det viset hela vägen till dagis!! Jag tror att han kom att tänka på en glad hundsång och gick och trallade på den!! Kanske om sorkar... Precis som jag brukar komma på nya texter (med biblioteksanknytning) till olika låtar! Ni vet: Tomas Ledins "Knivhuggarrock" blir "Övertidsrock", Kikki Danielssons "Bra vibrationer" blir till "Vetenskaplig artikel" och After Darks "La dolce vita"  blir till "Komma till biblioteket". Ja, ni hör väl själva hur kanon det kan bli!!! Wohoo!!! Lite kreativitet bara!! Ni vet väl hur det är??

Nå, i eftermiddag lär liten varg vara något mindre glad eftersom han ska trimmas och då gör det lite ont i huden efteråt... Fast hårsäckarna drar ju ihop sig efter några dagar och han blir såå fin!!

Tjuff!

En helt vanlig dag i mitt liv

Ja, idag har det varit ganska händelserikt. Fast ändå helt ok :-)

Jobbade några timmar och sedan till sjukgymnasten. Och HA!!! Jag uppförde mig oklanderligt!! DET trodde ni väl inte?? Så hädanefter kommer det aldrig mer att komma några tokigheter från mig!! Det är jag helt säker på. Han placerade sig dock på en stol när han skulle greja med ultraljud på min dumfot och la foten hööögt upp på en kvadratisk kudde... Det är tydligen ingen större idé att det görs något annat än ultraljud just nu eftersom det fortfarande är en sån kraftig inflammation i min baktass... Fast lite bättre har den blivit! Och DET är ju bra!!

Hade kommit sms från maken. Den ca 23 meter höga gran som stått vid vår sommarstuga är nu fälld... En lättnad att allt gick bra. Fast en del av den hade hamnat oroväckande nära altanen :-)

Kom hem efter att ha hämtat liten väldigt trött varg... Hittade räkning från elbolaget ang sonens lägenhet (får en del räkningar till min adress). Beräknade glatt att, ja, det rör sig väl om några hundra som vanligt... MEN ICKE!!!!!
Räkningseländet var på 4400 kr!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gaaaah... Efter ett långt samtal med mycket trevlig kundtjänsttant fick jag reda på att det andra elbolaget som levererar uppgifter till det första elbolaget har beräknat FEL!! Och alltså försett elbolag 1 med uppgifter som inte stämde!! De har inte läst av mätaren på de två år sonen bott i lägenheten och den beräknade summan baseras på den tidigare hyresgästen som aldrig bodde i lägenheten, utan hos sin pojkvän... Hänger ni med?? DET vet jag inte om jag gör... Suck...

JAja... Imorgon ska elbolag 2 få sin beskärda del av den skopa ilska jag har inom mig, men ALL heder åt den trevliga kundservicepersonal som elbolag 1 har!!!

Nu sitter jag hemma i soffan. Har chattat lite med världens bästa frkU och fixat i tvättstugan!

Bye!

Fredag!

Jupp! Det ä sant... Fredag kväll är Hääääär!!

Lite trött... Man blir det när de känns som om varenda litet senfäste i hela kroppeländet brinner!! Lite trött på det eftersom det pågått några dagar. MEN de kommer att gå över!! Vet det...

Har ätit färska räkor, baguette, aioli och druckit vin med maken. Myysigt. Han ska dock upp och jobba igen imorgon vid 6-tiden. Själv ska jag iväg vid ett-tiden imorgon och tvingas titta på svettiga fotbollsspelare... Både under matchen och efteråt... JA, vad ska en stackars kioskansvarig kolla på när hon TVINGAS gå förbi omklädningsrummen... Jag har det sååå svååååårt ASG!!

I morgon kväll blir det myyys... Skulle varit iväg på annat, men jag har ALDRIG ngt emot makemyyyyyys!!

En regnig dag till!!

Igår kväll var det dags igen! Hundkurs med miljöträning! Det var rätt ok väder när min far och jag åkte hemifrån, men eftersom regnställ värmer lite extra, så drog jag på mig alltihop hemma. Det visade sig vara mycket bra :-)

Väl framme i den stora metropolen Färgelanda, så vräkte regnet ned. Liten Bobby var väl mindre glad, men fann sig väl tillrätta iaf. Sedan började träningen. Hundarna skulle gå en och en och mötas av skrämmande saker (bl a min pappa), samtidigt som vi hundförare skulle lära oss hantera en situation om hunden blev rädd. Det blev liten Bobbys tur och vi gick glatt framåt:

Skrämmande sak 1: Någon kastade fram en plastpåse med skramlande saker i - Bobby tittade lite förvånat och funderade nosande vad som kunde vara i den...

2: En stor klocka (sån där som man ringde in eleverna med i skolan på forntiden) klingade plötsligt rejält. - Bobby: "Aha... en lyktstolpe..." Lyfte på benet mot stolpen bredvid personen som "klingade" och gick vidare.

3: En stor kedja kastades ned och rasslade mot en platta på marken. Bobby: "Hmm... Det lät kul..." och gick vidare.

4. Ett spöke med ljudeffekter(!) (och för er som tror att det var ett RIKTIGT spöke kan jag tala om att det var en ung man UTKLÄDD till spöke) tog sig fram mot hunden. Bobby blev helt livrädd, backade, morrade, skällde och skakade. Men jag fick inte visa något alls (och jag blev inte rädd för jag visste att det var en människa), utan sakta gå fram till spöket och klappa det. Vi fick inte ge upp utan hundarna SKULLE fram och nosa. Till slut smög en MYCKET misstänksam liten Bobby sig fram mot spöket som nu lyft lite på outfiten och DÅ blev liten vovve glad igen! Och vågade nosa på det farliga vita... Vi gick vidare...

5. En tokig gubbe (hihi min far) kastade fram en metallburk och en flaska med skramlande innehåll mitt framför hunden. Bobby: Nosade lite, hoppade inte ens till, upptäckte sedan moffa och fick godis :-)

6. Ung snygg man under prasslande presenning. Bobby: Traskade glatt fram, buffade upp presenningen och morsade - fick godis.

7. Äldre man slog ihop grytlock framför hund. Bobby: Hoppade högt, men var samtidigt nyfiken. Matte (jag alltså hihi) fick ta grytlocken och smälla ihop dem igen så Bobby såg att JAG höll i dem - ALLTSÅ är inte grytlock farliga.

Det var ett par stationer till, men dem har jag glömt bort! :-)

Som jag skrev tidigare, så vräkte regnet ned och de som väntade på att få gå "promenaden" stod i en klunga och pratade/klagade på vädret. Men jag (som givetvis då är HEEELT perfekt) tänkte så här. Jag har betalt för en kurs som är helt underbart bra. Då ska jag väl ta chansen att träna Bobby lite extra! Så det gjorde jag istället! Det fanns ju en stoor grusplan - alla möjligheter!! Kuuul!!!

Det blev ju dessutom EXTRA skönt att komma hem och mysa och lyssna till regnet som var UTANFÖR :-)

En regnig härlig dag

Sitter i soffan och tinar upp efter flera timmars hundkurs. Regn och blåst, men vad gör det... Hade ju regnkläder på mig!! Hade ju varit bra om de höll regnet ute, men man kan ju inte få allt!!

Vilka underbara kursledare det är!! Konkreta tips, tid för var och en, korrigeringar när så krävs. Värt varenda krona!! I dag var det aktivering för hundpromenader. Alla vargar fick söka efter leksaker i en liten fyrkant, i en stor fyrkant, balansera på stockar i skogen, söka godis i stubbe, och mycket mycket mer. Har nu en trött vovve
:-) . Nästa gång ska jag ha ÄNNU bättre med kläder på mig! Tisdag kväll fram till kl 21.

Ja, en del undrar ju hur jag lyckas hamna i underliga situationer och bland konstiga människor :-) ... Man kan verkligen undra det :-)  Har funderat en del och det kanske beror på att jag ofta är på platser där det är en stor samling människor som "buntas ihop". T ex Högskolan (jobbet), tåget mm ... Eller KAN det vara medfödd begåvning ASG!! Sedan får jag väl gå en kurs i hur man tänker först och talar sedan... Hoppas den kursen isåfall inte är betygsatt... hihi


Dagen i går

Var en bra dag! Kan sammanfattas så här: vaknade, promenad med liten varg till dagis, tåg till Vara Smaskande på bulle, visade databaser och vår webb för entusiastiska fd kollegor, åt lunch med desamma, ringde en snäll farbror i Vara, pratade med samma farbrorsominteärsläktutanen74årigmycketensammansomblevförtjustimignärjagjobbadedärförnågraårsedan, fick erbjudande om att följa med honom till canada över jul som sällskapsdam :-) särskilt som jag kan engelska... , log snällt till svar och började prata om annat, satte mig på tåget hem, åkte en bit, konstig man går fram och tillbaka framför mig, muttrar för sig själv, konstig man går in på toa och säger högt och tydligt "hej hur mår du?", människor i fullsatt tågvagn stirrar mycket förvånade så varandra undrande VEM ELLER VAD han pratar med... , konstig man kommer ut, ställer sig framför mig och stretchar..., jag byter vagn, lugn återstående resa, promenad hem, pussar på make och varg, får rosor av make, make får mer puss :-) , ser film, somnar! DET var min dag i går! Ser fram emot den här dagen!

RSS 2.0