Kiosktält och konstiga busschaufförer

Idag har jag varit med och förberett den stora fotbollsturneringen. Eller iallafall aktiviteterna i kiosktältet där jag ska jobba hela dagen imorgon! Min kära far kommer och hämtar mig och lilla vargen kl 6.30 (yyyyyl!!!) förvidarebefordran till Bodelefälten.

Skönt att få åka bil med tanke på den otroligt dumma busschaufför jag åkte med idag. Jag gick på bussen några minuter innan avgångstiden var inne - ingen busschaufför, men öppna dörrar... Därinne satt ett par passagerare till och vi väntade... Ett par minuter EFTER avgångstid kliver han lååångsamt ombord, suckar djupt  och utbrister: "Jaha... Ni ska med alltså..." Alltså... VAD TRODDE HAN????? Så vansinnigt dumma människor det finns!!!

Imorgon ska jag alltså ut och jobba ideellt hela dagen och försöka klämma in lille brorsonens matcher. Och på lördag är det årets sommarfest i stugan!!!!!  Vi blir nog inte så många iår, men det ska bli så kul ändå!!

Vi hörs!

Onsdagsmys

Eftersom jag inte bloggat på flera dagar har jag lovat kära FrkU att genast skärpa mig! Så här kommer ett inlägg :-) ! Har haft Onsdagsmys med världens bästa FrkU! Satt på hennes balkong och avhandlade en massa ämnesområden. Åt en underbar macka som hon komponerat och drack gott vin till. Mums! Ljuslyktan som stod så bordet kom verkligen till sin rätt när mörkret föll och kvällen började övergå till natt. Och så skönt väder det blev. Nu är jag hemma igen och har lagt mig tillrätta i sängen. Lille Bobby ligger som vanligt i mina knäveck. Gott sällskap när maken är kvar i stugan över natten. Men i morgon kommer även min älskling hem :-) !!

Morgon i stugan

Ny dag. Har varit ute med lilla Bobby och nu ligger han i min famn och myser. De små tassarna går fram och tillbaka när han drömmer. Undrar om vad? Om att springa långt och snabbt? Jaga katter eller kanske bara leka! Detta är avslappning på högsta nivå! :-) sedan ska vi åka in till stan och kanske jag får träffa kompisens lilla bebis idag? Eller i morgon? Och i morgon är det ju dags för jobbets järngång att göra stan osäker! Hehe! Kramar!

Promenad!

Å vad härligt det var med promenad idag! En timma i stället för de små ynkliga tiominutersvarianter vi har haft den senaste tiden! Tratten är fortfarande kvar på vargens lilla huvud men inte länge till! Nu sitter vi inne i stugan och slöar lite. Eller, ja, make och hund sover och jag bloggar! Tror jag ska ta mig lite godis... :-)

Kalas och stuga

Kommer precis från ett trettonårskalas! Med smådeppig hund och glad make och svärmor invaderade vi svåger-hemmet där det vankades tårta. Blev väldigt många till slut och ärligt talat var det ganska skönt att åka vidare mot stugan :-) . Ett stopp på stormarknaden innebär också följande uppmaning till småbarnsföräldrar: OM ni är två vuxna i familjen... LÅT EN AV ER STANNA KVAR UTE MED BARNEN! Varför plåga de små? Eller se till att de håller sig lugna! Och inte kör på folk med små kundvagnar!! När mina barn var små fick de gärna följa med in och handla. Om de var lugna!! Det går faktiskt att få detta att fungera. Började mina tjata eller skrika över något i affären la jag tillbaka det jag handlat och gick ut! Och efter ett par gånger funkade det! Men ! Varför utsätta barn, föräldrar och andra människor för ihållande skrin?! Ska vi en Treo när vi kommer fram... Ser fram emot en underbar kväll!

Fira lite till!!

Sitter i bilen på väg mot Strömstad! Där ska vi, efter att ha besökt det närbelägna shoppingcentrat, tillbringa en sk nöjesweekend på hotell Laholmen! Trerätters middag, drink mm till bra pris! Mys mys mys! Har nu lämnat av lille Bobby hos min mamma och pappa. Jag råkade dock glömma att nämna att den lille är extremt mammig just nu. Hihi! Det ska nog gå bra ändå :-) . Rapport kommer! Kramar!

Sol! Sol! Sol!

Vilken underbar kväll det var i går! Nästan vindstilla och sol! Maken och jag firade vår dag med god middag på altanen. Till maten drack vi mousserande vitt som var gott! :-D vi satt inte ute jättelänge eftersom liten Bobby inte ska bli kall efter operationen. Drack lite mer vin och myste. Sedan slog jag maken i TP! Alltid lika kul hehe! Idag slöar vi och stoppar Bobby från att skutta ! Märks att han mår bättre :-) ! Men såret måste man akta... KRAMAR!

Tre år!!

Tänk idag är det tre år sedan vi gifte oss! Hemligt! Bara två till visste om och de var vittnen på bröllopet. Hihi... Efter vigseln skickade jag masssms till alla vänner och fick snabbt en massa svar. Hotelser för att vi inte berättat var vanliga och många hade funderingar på hur de skulle hämnas... Hi hi... Nu sitter jag och maken i stugan och ska snart ta oss lite champagne dagen till ära. Mums! Jag är så lycklig! Har världens underbaraste man! Och solen skiner! I kväll firar vi lugnt, men på fredag åker vi till Strömstad, dansar och myser. Kramar!!

Regn och sol

Har varit ute i stugan ett par dagar och mellan fredag och lördag hade jag en trevlig jobbarkompis som sov över. Vi avhandlade en hel del över en hel del vin :-) . Maken verkade ha trevligt han också och servade med mer vin när det behövdes! Mycket regn blev det, men vi satt ändå ute på altanen till klockan var ca två på natten. Det är jättemysigt att sitta inlindad i täcke ochh bara mysa och prata.

Nu har vi dock kommit in till stan och efter att ha mellanlandat hos makens kusin, och hemma ska vi nu iväg till svärfar på en kopp kaffe. Alltid lika trevligt där!!

Imorgon är det dags för liten Bobby att kastreras och för min del blir det besök på rygg och ledkliniken där jag (återigen) hoppas på att ryggen ska bli fixad! Börjar tröttna på att ha ont när det finns så mycket kul man kan göra :-)

Blåsljud och vänner!!!

Skrev ju om liten Bobbys hjärta förut och tänk vad saker kan förändras under loppet av en dag!! Jag skulle få vänta ett tag på tid till Blå stjärnans djursjukhus, men döm om min förvåning när jag vid ett-tiden fick ett samtal därifrån. De berättade att remissen kommit, men att det verkade bli svårt att få en tid snart eftersom hjärtspecialisten skulle på semester på fredag. Fan, tänkte jag, men frågade ändå vad som KUNDE finnas för möjlighet denna vecka. Då säger kvinnan: Jaa... Vi har en tid kl 15.10, men det kanske blir tight eftersom du bor i Uddevalla. Annars blir det om fem veckor(!). Ville jag vänta i fem veckor?? NEJ!!! Jag tog tiden, lovade höra av mig inom en halvtimma om det inte gick att få skjuts, la på luren, plockade upp den igen och ringde runt. MAken, som hade vår bil, kunde inte komma ifrån jobbet, min snälla pappa kunde inte, smsade desperat med Världens bästa FrkU, som glatt kom fram till att hon gärna stod till tjänst med sin bil.

Sagt och gjort. FrkU, hennes doter, liten Bobby och jag kastade oss i bilen (efter att ha kollat in färdbeskrivning) och efter ca en timma "landade" vi utanför Blå Stjärnan. Vill tillägga att Världens bästa FrkU inte körde fel någonstans utan förde oss exemplariskt till vårt mål!! Fast jag trodde inte ngt annat heller :-) !!

Väl inne blev lille gubben rakad på båda sidor om bröstkorgen och undersökt med ultraljudet. Trots att vovven blev superstressad av detta, så gick undersökningen bra och det visade sig att blåsljudet beror på en liten förträngning i aorta - precis där den går in i hjärtat. Detta låter dock värre än det är och hjärtspecialisten sa att det inte finns NÅGOT att oroa sig för!! Sååå skönt! Och det kommer inte alls att påverka möjligheten att söva den lille när det behövs. Det som dock är skumt är att detta är ett medfött fel, som INGEN veterinär tidigare upptäckt. Ska kolla den dolda-felförsäkring som finns för detta blev ganska dyrt :-) Nå det var ändå en viktig undersökning!

Och återigen TACK till FrkU!!! (som nu får dammsuga sin håriga bil) Detta betydde såå mycket. Kraaam

Blåsljud och regn

Skulle kastrera lille hunden igår, men istället fick vi gå hem och invänta remiss till Blå Stjärnan för ulraljud på litens hjärta. Det SKA inte vara ngn fara alls säger veterinären, men för säkerhets skull och ev framtida sövningar, så ville hon att en hjärtspecialist skulle kontrollera. Och jag har gjort massor av sökningar på nätet som alla säger att jag kan vara lugn. OCh blåsljudet var så litet... Men visst funkar man konstigt ändå... Nu kollar jag in den lille hela tiden. "Hmm... är han inte ovanligt trött... Leker han lika mycket..." . JA, det kanske är naturligt att man tänker så. Den lille är ju bland det käraste jag (och maken) har...

Igår hade jag VÄLDIGT roligt åt min kära FrkU som hamnat mitt i ösregnet... Och VAD hände mig idag då?? Jodå... Exakt samma sak!! Hade inte alls lagt märke till att ett jättestort regnmoln smugit som närmare och närmare och, ja NÄRMARE, tills det slutligen släppte sitt blöta innehåll RAKT ned över liten Bobby och mig!! ASG!!!

Ja, skrattar bäst som skrattar sist! Och vad ska man göra annat än att skratta åt eländet, gå vidare, komma hem, kräla ned på golvet för att torka liten Bobby (JA, kräla - har ju fortfarande ont i ryggen) ta sig upp och få på sig själv torra kläder (fniss!!!)

Nu vräker regnet ned IGEN men nu är vi iaf inomhus :-)

Aj

Har haft ett par underbara dagar i stugan! Fast lite jobbigt att ha ryggskott! Vidrigt faktiskt. Men man kan ha kul ändå!! I går kväll hade vi lite fest. Två andra par, jobbarkompisar till maken tillika vänner till oss båda, kom och vi åt, drack och sjöng från till ca 3 i natt! Lite segt idag, men det var det värt!

Sommar, sommar, sommar...

Ååå vilken underbar kväll det var igår! FrkU och jag satt och myste, åt och drack gott och pratade så det stod härliga till!! Suveränt med sådana vänner!! Oförglömlig kväll och jag var jätteduktig och gjorde inte några dumheter... Hehe... Fast jag var lite sugen på att hoppa upp på hästen som drog omkring på en vagn. I min fantasi skulle jag glatt tjoa Yyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... Och få upp den stackars nordsvensken i galopp... Men... JAg skippade det :-)

Är lite trött idag, men är glad. Ska åka med min älskling till stugan och det blir myskväll!! Och imorgon kväll blir det fest!!! Lilla Bobby är nytrimmad, men lider rätt ordentligt av värmen, så det blir gott för honom att komma ut till landet. 

Ser nu alltså fram emot en ljuvlig helg med sol innan nästa veckas regn. Hahaha... lagom till min semester kom regnet!! Fast... Det ÄR skönt med upphåll i värmeböljan - bara inte uppehållet blir föör långt.

Kram alla!!!

Nattsudd

Ja, så var det dags! Att möta Staden by night alltså. I kväll blir det "förfest" sms mig, promenad till stan och krogen! Ska bli jättekul och jag har lovat att sköta mig... Hehe... Vadå sköta mig förresten? JAG är ju ALLTID lugn och snäll...

Onsdag

Oj... Har inte bloggat på ett par dagar.:-) men nu så. Semestern närmar sig med stormsteg och det känns gott. Har massor kvar att göra innan, men man kan ju faktiskt inte hinna ALLT !! Ser från emot morgondagens kväll då jag ska göra stan osäker med en underbar vän! Ska bli så kul! Stackars lilla stad. Kommer aldrig bli sig lik igen hehe... När liten bibliotekarie ger sig ut vet man aldrig vad som händer...

RSS 2.0