Ensammen ikväll

Ja, det är jag eftersom jag har lite att greja med imorgon och därför åkte in till stan, trots semester och älskad make kvar i stugan. Ska dock åka ut till honom vid 12-tiden i morgon. Han hävdade att han och liten varg skulle ha grabbkväll med popcorn och öl... Ja, det kan de väl få ha :-)

Make har börjat måla stugan. Det är verkligen dags eftersom det är drygt tio år sedan sist. Själv är jag lite avundsjuk eftersom jag gjorde det senast det begav sig, men iår skulle det inte funka eftersom mina armar inte riktigt vill hänga med utan envisas med att göra ont istället. Men vänta bara... Jag ska också hitta på grejer. Planerar liten utbyggnad av altanen, ja, jag kan ju planera iaf! Sedan får maken utföra det. Det är hans sätt att koppla av, njuter av att greja, snickra mm och då får han göra det. Själv är jag, sedan det vi träffades för drygt tolv år sedan, kökschef och trädgårdschef :-) Det funkar hur bra som helst.

Idag planterade jag glatt i en del av rabatterna, men en hel del återstår och det ser jag fram emot. Skapa nya ställen att ha blommor! Vara kreativ !! HÄRLIGT!

Det är det som är så underbart med stugan. Och med maken såklart :-) ... Att jag gör det JAG vill, NÄR jag vill det! Om jag vill sitta en hel dag i solen och njuta, eller FÖRSÖKA spika ihop en fantastisk hundkoja (Jajaja...) så är det upp till MIG och då blir det såå roligt att greja!



29 maj - sju år...

Till M med värme och en väns eviga kärlek... Sju år har nu passerat och tänk att det fortfarande är lika obegripligt att du är borta. Det har blivit så att denna dag är en eftertankens dag. Det smärtar och jag kan fortfarande se ditt leende ansikte framför mig, men jag kan ändå inte vara annat än glad för de år vi kunde ses här på jorden. Fina M, du skulle ju varit här... Med din familj och dina vänner! Jag tänker dock ändå på dig och vinkar till dig där du sitter på ditt speciella moln och blickar ned på oss! <3

Fredag 27 maj

Sitter i min mysfåtölj och njuter. En blandning av Ted Gärdestad, Fred Åkerström och Cornelis kommer ur högtalarna och förgyller kvällen. Bästaste FrkU är snart på väg mot Tysklands vilda marker där hon ska inhandla diverse goda drycker. Låter jätteroligt! En del av mig önskar jag tackat ja, men samtidigt... Det har varit hektiskt det sista och jag njuter så av att bara sitta i samma rum som min älskade älskade make... Som dessutom har MIN älskade vovve vid SINA fötter!! Inte ligger liten Bobby hos mig inte! Ibland lyfter han dock lite på ögonlocket och kikar så jag sitter kvar där han såg mig senast :-)

Har haft en bra dag på jobbet också. Fick en deadline förskjuten ÅT FEL HÅLL!! I stället för att jag hade fram till september på mig, så skulle ett underlag vara klart innan första juni! Ja, vad gör man? JO, fixar ett utkast iallafall... Jag har ju ändå möjlighet att gå in och kolla responsen även på semestern (som ju bara är en vecka just nu).

Jag återkommer givetvis med fler rapporter! Kraaaaaam på er alla därute... Och ha en underbar härlig helg - det ska jag ha!!


Bytt skepnad

har jag gjort idag! Från ett lurvigt skogstroll till en... ja... hmm... nåja, jag är nyklippt iallafall! Känns såå skönt och alldeles lockig är jag. Får se om jag får till frisyren lika bra hemma. Är rätt så nöjd med utseendet faktiskt - får duga :-)

Lördagens fest närmar sig med stormsteg och det ser jag verkligen fram emot.

För en gångs skull ska vi inte åka till stugan i morgon, fredag, utan passa på att tvätta och städa lite. Vi ska ju inte vara i stan så mycket under veckan som kommer. Vad gott det ska bli med semester!!




Solen skiner

Japp, här sitter jag igen i vår sköna soffa. Har betalat räkningarna och det känns skönt att det är avklarat :-) Kom på liten Bobby med att gräva ivår säng! Givetvis är det totalförbjudet, vilket han mycket väl vet och maken till skyldig uppsyn får man leta efter *asg*. Nu ligger han snällt och vilar. Ser oskyldig ut, men jag vet allt... Inne i det lilla gulliga huvudet smider han lömska planer... Haha...

Det har varit hektiskt idag och jag hann inte äta lunch, vilket var mycket dumt. Jag SKA inte göra om det :-D  Haft möten och pass nästan hela dagen. Först om vår stora omklassning av böcker, liten paus, möte med forskningschefen som ville ha med mig i redaktionen till högskolans nya rapportserie (och visst ville jag det), rusade direkt därifrån till 2-timmars pass i infodisken, liten paus med ostmacka, därefter 2,5 timmars möte med Högskolans pedagogiska arbetslag där jag sitter med.

Strax efter fem rusade jag iväg till bussen - hade en hel minut tillgodo innan bussen skulle gå, men det funkade ju. Möttes av min snälla pappa, som hämtat liten varg och körde mig hem efter ett stopp vid affären. Pappa är guld värd!!

Hann även ge ledsen jobbarkompis en liten kram. Man BLIR ledsen när ens mormor går bort... Man FÅR vara ledsen även när gamla människor försvinner ur ens liv och det är helt ok att gråta på jobbet! Det är då vi, som även hunnit bli ganska nära vänner under de år vi jobbat tillsammans, kommer in och försöker lyssna, trösta, finnas. Love you, friend <3

Ska försöka få till en klipptid imorgon. Ser ut som ett skogstroll igen och så kan vi ju inte ha det!

Min dag, kul, spännande, strukturerad! Love it!!

Många tankar en blåsig kväll

Jag veeeet! Jag är en dålig bloggare :-)

Livet i korthet sedan sist:

Urjobbig rättegång, som ändå gick bra! Skön helg (och visst tillbringade jag den med maken)
Jobbig väntan på domen, som dock blev väldigt bra för vår del.
Stötting av son.
Möten med vännen!! Trevligt! :-)
Stugvistelser!

Nu närmar sig vår vårsemester med stormsteg! Bara tre dagar kvar att jobba, sedan blir det stugan med stoort 40-årskalas/fest!! Massa plantering! Massa grillat, gott vin, underbar make!! Ljuvlig busvovve! Hoppas på sol, men det ser inte såå lovande ut...

Helgen som gick gav upphov till många tankar. Ett moln av sorg lade sig över Skövde - i min brors bostadsområde - då två unga killar, blivande studenter, kraschade i alldeles för hög fart, for av vägen och omkom.
Flickvänner och övrig familj lämnades kvar tillsammans med alla vänner. En stad i sorg, där studentglädje hastigt byttes ut mot smärta och oändlig förtvivlan. Min brorson går i skolan med en av småbröderna till killarna och min bror jobbar på den gymnasieskolan där killarna gick. Man undrar hur de tänkte, killarna, kl 2 på natten när föraren trampade ner gasen så bilens hastighet nådde upp till 170 km/h i en rondell. De skulle hem och sova för att resa till Alanya på en liten semester innan studenten... En av deras kompisar körde bilen bakom och såg händelsen. Det finns givetvis hur många spekulationer som helst om hur det gick till. Det spelar ingen roll nu. Jag bara hoppas NÅGON lär sig NÅGOT av händelsen. Det kommer att hända igen. Så mycket fattar även jag. MEN minimera risken iaf... Jorden gick visserligen inte under i lördags, men för de anhöriga kändes det nog så...

Ute blåser det och är lite ruggigt och då känns det jättegott när en liten lurvig krumelur hoppar upp i soffar och kryper ihop i mitt knä!

Ja, så kan det vara en helt vanlig tisdagkväll! Och... Imorgon tänker jag blogga IGEN!! MINST tre inlägg!!! (hehe)


Tisdag

Sitter och är lite småtrött så här på tisdagskvällen! Lite smålåg är jag fortfarande, men när den jobbiga fredagen med rättegång är över, så blir det bättre! Önskar nu intensivt att det ska bli fredag kväll... Och jag kan befinna mig i min mans famn i stugan *ler drömmande*. Visst är det mysigt även här hemma, men stugmys är oslagbart!

Ja, helgen som gick var vi i Skövde hos min kära bror och hans familj. Min brorson fyllde 14 och det skulle naturligtvis firas! Som vanligt lagade brorsan och jag maten ihop, drack vin - gott rosé - och pratade om allt möjligt. Tänk vad värdefulla såna stunder är när man ses så sällan... Verkligen tidpunkter man minns!

Min äldste son med fästmö stannade också kvar över natten och hade givetvis med lilla Alice. Hon och Bobby-hunden gick bra ihop även om Bobby (som ju nu är en stor kille på 4 år) suckade lite över barnungen som drog iväg med honom över golvet...



"KOM IGEN NU - TRÅÅÅKMÅÅÅÅÅNS!!!!"

Min bror anser även numera att han är BÅDA hundarnas bäste vän, men DET är ju inte så konstigt med tanke på att ha gav dem goda köttbullar...



"Vi är väääldigt snälla! Kan vi få några tiiiiiill?"

Dagen efter, den 1 maj, var tanken att vi skulle åka till minneslunden eftersom vi gärna vill det om vi har möjlighet. Mitt andra brorsbarn ska vi ju definitivt inte glömma bort. Tyvärr hann vi inte med den lilla turen iår, men visst är det vackert!?




Lugn, frid och ro - ett ständigt porlande vattenflöde... Passande och vackert.


RSS 2.0