Lilla Bobby, matte kommer nu!!!

Eller, nåja... Om några timmar är vi hemma. Sitter nu på tåget hem från Stockholm och vi har verkligen haft en ljuvlig vecka. Ca 30 grader varmt varje dag och strålande solsken. Jag, jag strålade i kapp med solen - vad annat kan jag göra med en sådan make som jag har!?!

Vi har strosat, ätit och druckit gott, varit på museer, klappat spindeln på Skansen, blivit heligt förbannade och besvikna på den restaurang där vi tidigare år blivit så väl mottagna, varit på flera sighseeingturer - såväl med båt som med buss och allt har varit otroligt fint! Ja, förutom igår kväll då när vi skulle gå till vår favoritrestaurang i Gamla stan (Mårten Trotzigs). Vi gick dit med höga förväntningar, men blev grymt besvikna. Kyparen var oförskämd. Han tittade inte ens på oss när han tog upp beställningen, jag ville ha vitt vin till min entrecote (en rätt som vi båda beställde) och han föreslog inte vad som skulle passa bäst utan gav mig bara ett SURT vitt vin. Bjs öl var tydligen bra iaf... Köttet var RÖTT inuti och vi hade faktiskt inte en chans att protestera eftersom karljäkeln bara sprang iväg hela tiden. Vi åt det som vi klarade äta och lämnade resten. Mr Kypare brydde sig inte om att höra efter om vi önskade något mer, utan lämnade fram notan utan ett ord (ja, efter vi fått ROPA till oss honom!). TRO MIG! Han fick ingen dricks!!! Det sved att betala flera hundra kronor för äcklig mat och visst kunde vi tjafsat, men vi var ute för att ha en trevlig kväll och valde att gå vidare.

Tanken var att vi skulle gå till Wirströms, en mysig irländsk pub, men ville inte ens gå dit. Vi tog en promenad, morrade vilt åt den dumma restaurang vi lämnat och gick till Victoria igen. Satte oss i en mysig rottingsoffa och drack lite rosé, öl och slutligen en Cosmo... Så gott. Kvällen var underbar - 25 grader varmt kl 23... Sitta och mysa med den man älskar... Romantiken flödade som den gjort hela veckan...

Och JA!! Jga saknade min lilla varg så det gjorde ont i mig ibland... Maken försökte dock hjälpa upp det hela genom att peka ut varenda Jack Russell han såg och säga "Tiiiiitta... och lille Bobby ligger och grååååter hemma..." Utöver det så försökte han mildra det hela genom att säga "WAFF" varje gång jag nös (precis som Liten Bobby gör när jag nyser)...  Klart jag vet att min lille har haft det toppen hemma med min son :-) . De var tydligen uppe hos mina föräldrar igår... Liten varg fångade ett hett eftertraktat byte: Min mammas stickning! Den rusade han glatt runt med tills den attackerade honom! Då blev han rädd och gick och la sig :-) . Min lille hjälte (ASG).

Om tre timmar är vi hemma och ska bli upphämtade av min snälla pappa (om han kommer ihåg det... hihi). I morgon blir det stugan igen och på söndag blir det sommar fest hos våra goa "nästangrannar" därute.

Ännu en semestervecka är tillända och jag ser fram emot nästa...


Härligt i Stockholm!

Ja, här är det underbart. Vi kunde checka in på hotellet direkt vi kom fram, vilket underlättade eftersom vi hade en del bagage med oss. Rummet är väl sådär bra. Undrar lite vad som menas med 4-stjärnigt hotell, men det är rent och toan är fräsch och bättre läge är svårt att få. Strandvägen. Nära till allt!

Vi promenerade runt och satte oss på ett av favoritställena i Kungsträdgården för att inviga vår vistelse med ett glas rosé resp en stor stark. Mysigt! Strosade runt på NK såklart och tog en tur till mina gamla jaktmarker i Gamla stan. Fick i oss mat! Efter att ha vilat lite på hotellet begav vi oss ut på ännu en promenad nu bort mot Blasieholmen och avslutade på Victoria i Kungsan. Tog ett glas rosé till :-) och kollade in lite b-kändisar såsom Anna Book med make och någon liten stackare som en gång var med några ggr i Fame Factory.

Idag har vi varit på Skansen, men skippar allsången :-)

Bye for now!

Dags att resa!

Japp, nu är vi på väg, maken och jag. Äntligen har även han sememster och det känns som om det är NU min semester börjar också. Just nu sitter vi på tåget til Stockholm och det känns underbart. Liten varg är hemma hos "storebror" och har det bra. Fast det kommer att kännas konstigt ikväll utan en sån liten vid fötterna... Han var ärligt talat ganska ynklig när vi åkte, så vargvakten fick muta med lite godis :-)

Nr vi kommer upp ska vi ta oss en go promenad till Hotel Esplanade där vi ska bo. Det ligger på Strandvägen, så snacka om drömläge. Å, vad jag har sett fram emot detta!!

Vädret verkar bli bra, annars är jag faktiskt lycklig och nöjd med att vara ute och åka med min älskade man utan att behöva tänka på något annat.

Vi hörs! Och kram!

Fyra år

Idag är ingen vanlig dag för det är våran bröllopsdag... :-)

För fyra år sedan blev vi man och hustru i Uddevalla kyrka :-) . Närmare bestämt klev vi ut ur kyrkan ca kl 15.14 ! En av de absoluta höjdpunkterna i mitt liv! Känslorna inom mig går egentligen inte att beskriva - enorm lycka, harmoni över att ha hittat hem... Det fanns bara vi... Kommer ihåg varje känsla, varje ögonblick inne i kyrkan.. Hela luften vibrerade av känslor, underbara känslor... Och de har stannat kvar hos oss, känslorna, vuxit med åren och jag är lycklig.

I morse väckte maken mig med en kyss och en bukett röda rosor - underbar början på vår dag. Nu ska jag laga maten och sätta vinet på kylning. I kväll bli det chilimarinerad fläskfilé, smörslungad vitlökspotatis och god kall sås.

Kvällen ska bli underbar i kärlekens tecken :-)

Bilder ur ett sommarliv :-)

Det var ett tag sedan jag la upp bilder här, men nu är det väl ändå dags!

Vi börjar med en bild på den sällsynta arten Pelargonhund.  Denna ras har ett vänligt utseende och uppträdandet speglas av ett vaktande sätt - nåde den som försöker rycka upp en pelargon ur rabatten.



En nära släkting är den byggsugna hantverkshunden. Den kan tyckas vara slö och lat, men den bekväma ställningen hjälper den att fundera ut kreativa lösningar



En art man inte får glömma är den filttestande typen. Den ligger gärna under ett testobjekt och bedömer därefter dess färg, säkerhet, mjukhet och värme.



En positiv nyhet för i år är "the Pooldog", som utan fruktan provar alla möjliga simsätt!



Givetvis finns det många fler typer av hundar, men jag låter mina läsare smälta dessa arter först och tillönskar er alla en trevlig kväll :-D

Natt

Ja, nu är det natt och då borde man ju sova, eller hur?! Men inte då... Pigg som en rotfrukt gav jag upp försöken att ligga kvar i sängen och ger nu tvn en chans i stället. Sitcom på tv6. Ja, varför inte :-D. Såg vm-finalen i fotboll förut. Har inga särskilt varma känslor för något av lagen, Men hejade ändå glatt på Holland till att börja med. De körde dock med grymt fult spel, varför mina sympatier började svänga lite åt Spaniens håll. Vad händer då? Jo, de små spaniorerna börjar ge igen och matchen förvandlas till en symfoni av varningar. Visst, jag gratulerar gärna Spanien till segern, Men nästa mästerskap vill jag England ska vinna!! Om inte mitt eget älskade land är med såklart! Sov gott ni som kan sova :-)

Buller och bang!

Har tillbringat delar av förmiddagen i bilen. I säkerhet! Det har varit/är ett vidrigt åskväder här och för en stund sedan slog det ned VÄLDIGT nära. Och, ja, jag vet att stugan är ganska säker, Men med stängda dörrar och fönster är bilen fortfarande tryggast. Inget tvivel om den saken. Så länge den står stilla i allafall. Det låter inte roligt alls när blixten slår ned nära. Ett liksom väsljud i kombination med grym smäll exakt samtidigt med starkt ljussken... Stugan hoppade, liten Bobby kastade sig fram i mitt knä och make studsade ut från stugan och in i bilen. Ja, nu verkar det ha lugnat sig... Eller är det lugnet före stormen? Hm...

Inte ett moln...

Nä, faktiskt inte :-) . Underbart här i stugan. Ligger just nu på en solsäng. I skuggan eftersom det blev för varmt i solen efter ett tag. Kallt bubbelvatten bredvid mig, make leker vid dasset, liten lurvig sak ligger vid mina fötter. Maken leker ja, VID dass. Han bygger nämligen ett slags golv som även ska funka som trappsteg för en liten kortbent sak som jag :-) . Livet e gott ... I går kväll när min älskade kommit från jobbet tog vi ett glas vin, satte oss ned och bara njöt av varandra. Blev lite ost och kex, mer vin - romantik och vi konstaterade återigen att vi har det gott tillsammans. Elva och ett halvt år har vi haft ihop nu och den harmoni jag känner med honom är underbar. På onsdag är det fyra år sedan vi gifte oss. Han e fin, min man... :-)

Första semesterdagen!

Nu är den här! Den första riktiga sommarsemesterdagen!! Vädret är inte toppen, men helt ok. Idag ska jag åka med en son till Trollhättan som extra stöd, men sedan har jag inget direkt inbokat förrän på torsdag då jag åker SJÄLV till stugan (jo, varg ska förstås med). Ska sova själv och blir det åskväder så... Gaaaaaaaaaaaaaaah... Tänker INTE se skräckfilm iaf. Men ... man ska väl kanske möta sina rädslor lr nåt sånt... Är mörkrädd, men kan ju hoppas på att Petra, som ska umgås med mig på kvällen (om inget händer med gammal fin vovve...) och leta sångtexter inför årliga semesterinvigningsfesten om ett par veckor, stannar ett bra tag... :-D

Helgen som gick var underbar. Fredagen tillbringades i goda vänners trädgård med grillning och rosévin :-). Varg och jag höll på att bli uppätna av fruktansvärt lösgående monster, men som tur var infångades monstret innan någon skada var skedd. MEN ALLTSÅ!! Om man är rullstolsburen och har en förbaskat stor St Bernhardshund med benägenhet att rusa över vägen och skrämma grannar, grannars vänner och djur, så ska man nog ha monstret KOPPLAT!?!?!?!?

Tyvärr fick vi åka hem tidigare än beräknat eftersom maken måste fått i sig något olämpligt. JA!! INTE alkohol utan ngt annat som gjorde att han inte ens ville ha öl... Vi vet fortfarande inte vad det var, men han var bättre på lördag morgon. Nå, han var definitivt inte bakis iaf (haha). Lördagkvällen blev jättemysig. Make och jag satt ute länge. Kollade lite fotboll, åt gott, drack gott... Njöt av varandras  sällskap. Jag gick en sväng med Bobby och när jag kom tillbaka hade min älskade tagit fram mousserande vin, lite snacks och kortleken. MYYYS!! Och jag slog honom i Chicago flera gånger!! Haha... Två med tävlingsinstinkt... fniss...

Ser redan fram emot nästa helg... :-) Make jobbar nämligen två veckor till.. SEDAN får vi semester tillsammans!!!

RSS 2.0