Söndag

Vilket mysko väder vi har. Ena stunden vräker regnet ned, nästa skiner solen. Sedan skiner solen SAMTIDIGT som regner vräker ned... ASG!! Tur att det finns regnkläder!! Och viadukter att ställa sig under när man är ute med lilla vargen.

Igår skulle maken och jag ha myskväll och spela spel med sonen och hans flickvän. Tyvärr blev det tokigt... MAten drog ut på tiden och maken hann bli alldeles för hungrig, så när han glatt hävt i sig käket mådde han jätteilla och fick ligga och vila resten av kvällen... Nåja, jag förgiftade honom inte iaf... JAg pelade TP med "barnen", men vi orkade inte spela klart :-)

OCh så ville jag in till maken också... Nu har han onti ögat och är på sjukhuset en stund. Inte så kul för honom eftersom han fullständigt HATAR sjukhus... Men ibland måste saker kollas upp. Nej, FrkU, det är INTE ålderkrämpor :-)

Snart kommer han hem och då ska jag fixa mat :-) I tid ikväll...

Och så är det ju Finkampen i eftermiddag!! Kul!

Kram!!

Lovar bättra mig!!

Fått klagomål på att jag bloggar för lite, så nu kör vi igång 35 ggr per dag!! Tjohoo...

Nu sitter jag med en jättefin god vän och en flaska vin (eller två). Och har mysigt... !! Allt vi pratar om bör DEFINITIVT inte tas upp här ikväll hehehe...  Men vi har det trevligt, kul och hunden har stoppat in öronproppar för att slippa lyssna på allt vi pratar om !

Dessutom har jag fått goda nyheter... Två av stadens ungdomsgangstrar har blivit dömda till flera månaders fängelse... IGEN!! Känns bra.


Kraaaam


Lite frustrerad...

Tycker foten tar lång tid på sig att läka. Vart jag än ska gå, så tar det TID!!! Men jämförelsevis (med när dumfoten skadades urspringligen) har jag faktiskt klarat mig bra. Förra gången tog det ca 7 år innan jag kunde jobba igen :-) . Fast det var ju liiiiite värre. Denna gång har svullnaden redan gått ned en hel del, räcker med en krycka - redan nu, operation är överhuvudtaget inte aktuellt. Woho!! Med lite sjukgymnastik ska det nog fixa sig ganska snart ändå... Om jag bara kommer åt att ringa dem nä de har telefontid.

I morgon blir det lite firande av två jobbarkompisar som fyllt 50 resp 60 år. Ska bli lite kul. De kommer att utsättas för olika grenar och sedan fortsätter vi med middag tillsammans i Trollhättan. Och på fredag har vi upptakt... Det ska bli jättespännande att sitta hela dagen i ett konferensrum... :-D

Hupp!


Kan det vara rekord???

Ja, som jag skrev i förra inlägget, så har det stora mästerskapet dragit i gång! Och det är precis så kul som jag förväntat mig!! Och nu börjar jag fundera på att delta själv! Var nämligen ute med make och hund förut. Med EN Krycka! Vi gick en sträcka på ca 200 m och tillbaka igen. Var rätt så trött sedan. Tog bara 25 min fram och tillbaka, så jag funderar på om man kan få hänga på truppen så här i efterhand... Det måste väl gå??

VM!!

Nu rullar det igång! Så kul! Med make bredvid mig i soffan och liten bobby sovande i min famn kikar jag på rolig friidrott. Och snart börjar 100 m herrar. Fniss! Stora vältränade atleter... Livet e allt bra gott...

Lever på hoppet :-)

Visst är det härligt med sommar - och att man kan ha sköna kvällar med goa promenader. Visst låter det skööönt?! Jodå... MEN gör inte om det jag gjorde i tisdagskväll... DET är inget att ta efter... Det kan få det här resultatet:


Ok, här kommer storyn... Var, som sagt var, ute och gick med liten Bobby. Ganska arg efter diskussioner med "barnen" (19 resp 21 år) om pengar (som de tror jag ar i överflöd - grrrrr). Skulle gå över gatan, trampade snett på trottoarkanten, ramlade på vriden fot ... Det gjorde ont och jag skyndade mig att ta av skon. Av erfarenhet vet jag att det är bäst att göra så... Dumt att behöva klippa upp skon. Nå, det kom fram en förskräckt person som såg blodet från min hand och att foten inte såg ut som den borde... Frågade snällt om jag behövde hjälp hem. Vad svarade jag? Jo, "nej tack jag klarar mig - det är inte långt hem". Det var det visserligen inte och det GICK att stödja på baktassen. Efter en stund var jag hemma och maken hjälpte mig tvätta av blödande fingrar och armbågar. Lade om fotleden med linda och placerade den i högläge.

Natten gick bra och trots att det gjorde ont, bestämde jag mig glatt för att jag skulle till jobbet. Fick hjälp av snäll far med vovve till dagis och blev sedan skjutsad till Kampenhof för vidare transport till Trollhättans resecentrum. När jag skulle av stängde busschauffören bussens bakdörr innan jag hunnit av... Satte fast mig i dörren... Kändes fånigt...Det var inte min dag och det skulle bli värre.

PRomenaden mellan resecentrum och jobbet brukar ta ca sju min, men då tog det mig ca 25 min. Jag linkade fram på jobbet och ska man se till det positiva så hämtade snälla arbetskamrater kaffe till mig :-)

Efter ett par timmar insåg jag att det går inte och chefe morrade åt mig att jag borde ringa vårdcentralen för undersökning. Som tur var fick jag tid ganska omgående och som tur var skulle en jobbarkompis hem lite tidigare, så jag fick åka med henne. Inne på vårdcentralen sa farbror doktorn genast till mig att jag måste ha remiss till röntgen och ortopedakuten (som tack och lov ligger kvar i Uddevalla) och efter ett tags letande fick jag tag i en kompis som kunde köra mig så jag slapp ta taxi!! (Fick kryckor - Sune och Rune- eftersom jag då inte längre kunde stå på foten). Det gick faktiskt fort att bli röntgad och även utlåtandet från ortopeden kom snabbt. Inget var brutet, men det var en kraftig stukning (jotack...).

Fick bandage (som jag inte kommer ihåg vad det heter - vi kan kalla det Kurt) och recept på smärtstillade, seden fick jag skjuts hem av samma kompis som kört mig dit. Klart det gjorde ont, men tänkte att det skulle klinga av lite... Men istället fick jag mer och mer ont för varje timma som gick. Apoteket hade stängt när jag kom ut från akuten, så jag hade inga nya tabletter hemma. Hittade dock gamla ((nej det är inte farligt, men de skulle kunna vara overksamma) av samma typ, men det hjälpte inte!!! När maken kom hem ca ni på kvällen låg jag i en skakande liten hög i sängen och bara grät av smärta. DET händer aldrig annars!!! Det högg oavbrutet i foten och avtog inte på något sätt. Vid tiotiden ringde jag Sjukvårdsupplysningen för råd och summan av det samtalet blev att vi åkte till akuten igen. Det flimrade bar framför ögonen och enligt make och son var jag kritvit i ansiktet. Har aldrig svimmat, men inser hur nära jag var att tuppa av en stund, men sonen hjälpte mig ner till entrédörren medan make hämtade bilen. På sjukhuset fick jag nästan omgående en smärtstillande spruta och en flaska med smärtstillande dropp. Vilken lättnad det var när huggen slutade och det övergick till en acceptabel smärta :-) ... Det visade sig att jag borde fått med mig en första dos hem redan på eftermiddagen, men de trodde jag skulle hinna till apoteket, vilket jag inte gjorde innan stängningsdags. Ca halv två på natten var vi hemma igen med morgondos :-)

Dagen efter kändes det betydligt bättre, receptet kunde hämtas ut och foten verkar hämta sig bra. Dock jpbbar jag hemma resten av veckan. Tack och lov för sådana arbetsuppgifter!!! Och för att man slipper mista lön ...

På måndag har jag nog återhämtat mig tillräckligt för att gå till jobbet. Med kryckor ska det funka. :-)

Gott råd: Trampa inte snett OCH ta emot hjälp när den behövs!!  Nu ska make, liten Bobby (som varit ganska orolig av alltihop), Sune, Rune, Kurt och jag snart åka till stugan! Wohooo!!


Varför kan jag inte vara NORMAL???

Suck... Så har det börjat igen - arbetet med kioskerna på Oddevolds hemmamatcher... Glatt kastade jag mig in i arbetet med att förbereda allting inför att fotbollsföräldrar skulle komma och hjälpa till och allt flöt som smort... Eller vad jag ska säga... Kaffet puttrade glatt i bryggaren och varmkorvarna värmdes så fint i sin låda. Till slut om även föräldrarna som skulle hjälpa till denna dag och denna gång "fick jag" två män i 35årsåldern på min lott. Så inte så tokiga ut heller... Jag visade dem runt, talade om var allt fanns och vad allt kostade - så långt var allt väl... Tills de en bit in på matchen frågade vad de skulle göra "nu". Vad gör jag då?? JO... Säger till dem : "Ni kan gå och pilla på korven och känna så den är bra"   GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH... De sa ingenting... Men deras blickar sa en del... Då flydde jag en stund... Tänkte att jag går inte dit igen... Men jag var ju tvungen... Men jag höll mig i skinnet... Smsade min kära FrkU, men fick ingen större sympati - snarare ett asgarv :-) Och det är ju det enda man kan göra åt eländet - ASGARVA... Men VARFÖR VARFÖR VARFÖR kan jag aldrig lära mig att tänka först och tala sedan!!??!!

Lite plåster på såren blev det dock efter matchen när jag gick förbi omklädningsrummen och spelarna gick omkring i enbart kalsonger hihi.... Vältränade var de...

Sooo proud of myself!!

Jo, men kan nog kalla det för att jag haft bloggtorka, men jag har helt enkelt varit för lat för att skriva inlägg från mobilen... Vi har varit i stugan sedan i måndags, vilket har varit helt underbart, men nu är vi tillbaka i stan igen för att tvtta och förbereda oss för jobbstarten på måndag. Försöker dock förtränga detta liiite till eftersom jag vet hur mycket det är att göra och det omedelbart!!

Hårt arbete har det varit även denna vecka :-) Roligt har jag haft. När jag inte myst med maken har jag nämligen byggt en hundkoja!!! Wohooo!! Och här kommer dokumentationen!


Har här sågat upp en del av virket och placerat viktig dryck högst upp...



Första spikarna på plats!!




Stommen är nu klar!! Fin, eller hur!?!





Golv på plats och större delen av väggarna...





Hmm... Tror det kan behövas något som håller uppe taket...



Sådär! Nu är ena takstommen på plats! Sedan blev jag tvungen att göra uppehåll för fest!!



Nu ska vi bara välta rätt alltihop så taket kan spikas på!!



Taket på... Lätt som en plätt!! Och...



Nu ska det på färg, men det får vänta tills nästa vecka eftersom jobbet, som sagt var, väntar...

Någon som vill jag ska bygga något?? :-D


Fin dag UTAN fest...

Skulle ha vår årliga sommarfest idag, men maken har ont i magen, så det blir inget av med det... Stackarn... Nu hoppas vi bara att det inte är Blindtarmen som spökar. Det vore ju dumt... Nå, han vill iallafall ha frukost (maken - inte blindtarmen) så jag tror inte att det är såå farligt, men tråkigt att han har så ont.

Men då får vi har en bra kväll här hemma i lägenheten i stället. Några promenader blir det ju s¨klart eftersom vovve behöver rastas!

Nu går jag och pussar på sjuklingen!
Kram

RSS 2.0