Halmstad :-) och...

Har varit på några dagars lillsemester i Halmstad tillsammans med maken! Mysig liten stad och vilken tur vi hade med vädret! Såväl YR som SMHI hade visat olycksbådande prognoser, men se verkligheten ville annorlunda och solen sken en stor del av tiden!

Vi myste på uteserveringar, njöt av varandras sällskap, åt och drack gott. Och ni som känner mig... Rosé på uteservering... haha... Ja, det älskar jag! Och champagne!!

Det fruktansvärda som hände i Oslo lade givetvis sordin på stämningen... Så hemskt! Så många människor, så mycket sorg. Människor som skulle vara i trygghet, men... Ja, tankarna är hos offren och deras anhöriga.



Ta hand om varandra !

Av kärlek...

gifte jag mig med dig, min älskade man.

Idag för fem år sedan blev vi man och hustru i Uddevalla kyrka. Du och jag och våra goa vittnen - bara vi. Känslan var större än jag kunnat drömma om. Jag trodde ju aldrig jag skulle gifta mig igen, men å andra sidan skulle jag inte heller träffa någon på länge efter skilsmässan... Så kom du, en vän och fyllde mig med hopp, stor glädje, värme och kärlek - det var för bra för att motstå, jag ville ha dig i mitt liv. Känslan var så stark redan från början.

Efter fem år förlovade vi oss och som så ofta när du hittar på något, blev det en överraskning när vi satt och åt fem-årsmiddag. Du tog fram en liten ask med två ringar i och med glansiga ögon lät jag dig trä på ringen på mitt finger. Vi pratade en hel del och du var inte så pigg på att gifta dig, vilket var helt ok - även om jag hade en dröm, en längtan, att få bära ditt efternamn.

Ytterligare tre underbara år passerade och vår årliga vårsemester 2006 spenderades som vanligt i stugan. På kvällen kröp vi ihop i soffan och myste. Du föreslog vi skulle kolla på det nya bildspelet du gjort (du är ju bra på sånt - också) och bilder av mig blandades med favoritmusik. Jag satt och tyckte det var så fin kärleksförklaring, så kom näst sista bilden upp - med text "Elisabeth!", och nästa bild "Vill du gifta dig med mig?"...

Med lyckans tårar trillande ned för mina kinder sa jag "ja". Det fanns inget annat svar. Min dröm skulle bli verklighet - du skulle bli min man. Du hämtade champagnen som du gömt och vi skålade för vår lycka. Jag glömmer aldrig den kvällen, men framför allt kommer jag ihåg den upplevelse vårt bröllop blev.

Vi skojade och skrattade på vägen till kyrkan, våra vittnen, som var de enda vidtalade, var med och vi var avslappnade och glada - ingen nervositet. Vi gick in i kyrkan, till det lilla fina utrymme som finns bakom altartavlan och tog lite bilder. Prästen kom in och sa att vi kan börja nu om ni är klara med bilderna.

Från det ögonblicket förändrades allt, från skoj till en enda stor vibration av känslor. Från det prästen började tala så fanns bara vi, du och jag, allt annat försvann. Det var så starkt. Kunde aldrig tänka mig att en vigsel kunde vara så intim, fantastisk... Ordet magiskt i dess sanna bemärkelse.

Mitt första bröllop 1986 var lite större ca 100 gäster, nu hade vi två. Perfekt. Jag minns varje ord prästen sa, varje känsla som for igenom mig och den första kyss du gav mig som man och hustru... Magiskt.



Möttes av detta nu när jag kom hem efter ett par dagar i stugan <3
Ser fram emot kvällen...




Semesterdag 1 :-)

Sovmorgon? -INTE då :-)

Min semester började med en självvald tvätt tid så här på måndagsmorgonen. Prick 7.00 slängde jag i första maskinen nu, kl 13.30, är jag äntligen klar. Nja... Eftersom tvätten inte var torr fick jag hänga det mesta här i lägenheten... Bobby ville sova de första timmarna, så han slapp tvätta. Han fick hjälpa mig plocka upp tvätten i stället.

Det var tydligen uttröttande eftersom han redan gått och lagt sig igen! Har hjälpt Mattias kolla efter lägenheter i Västerås via nätet och han har satt upp sig på ett antal, så håll tummarna! Håller också tummarna för att han ska komma in... Verkar lovande, men man vet ju inte.

Just det! Håller också tummarna för att min goa C ska få många besökare på deras husvisning i dag. När nu allt gått bra med besiktning av huset mm mm, så vore det inte alls kul om det inte kom så många. Det är dock ett fint hus och väl underhållet. Lycka till, mina älskade vänner och lycka till med ert nya boende! Det kommer att bli kanonbra för er!

Håller också tummar att det goa vädret ska hålla i sig. Även om det är lite blåsigt och halvklart, så är det ändå skööönt...

Så var ni än befinner er, mina vänner, och nu är ni utspridda, så önskar jag er en underbar dag! Ta hand om er och njut av solen, sommaren, varandra, ja... nu fick jag nog med allt- haha!

Snart snart...

Jag upprepar: Snart... är det semester!! Hur mycket jag än gillar mitt jobb, så finns det få saker som går upp emot en go semester med de som betyder mest :-) Umgås med barnen - när och om de vill, Umgås med vänner, grilla god mat, sitta och titta på kossor eller skutta på klippor... Att bara vara ledig... Så härligt. Det är detta iaf jag drömmer om varje år.

Fem veckor semester varav fyra tillbringas med älskad älskad make... Bröllopsdag, grillkvällar i stugan, invigasemesternfest i lusthus, liten tur till Halland, fjordfest med kollegor inklusive två blonda maskotar och däremellan det lugn som finns i en solnedgång...

Jag är lycklig... Så lycklig att det gör ont ibland. Livet kan ge smällar, men lyckan finns!


RSS 2.0