Grillning, kubb och ABSTINENS!!!!!

Puh... Värmen är härlig, men varm.

Tillbaka i stan igen efter ett par underbara dagar i stugan med min älskade. Räkor, baguette, vitt vin mm i fredags och igår blev det lugnt och stillsamt fram till 18-tiden då kompisen H med dotter dök upp. Har inte träffat J (dottern) på länge, så det var kul att se henne. Och vilken liten galning :-) . Hon tjoade, hoppade omkring och verkade tycka att livet var helt ok... Minst sagt!! Det blev lite kubb och grillning också innan de åkte hem frampå kvällen.

Medan kubbspelet pågick så fick liten Bobby vara på altanen. Han nöjde sig  dock inte med det utan gick till köket och kikade ut genom det öppna fönstret. Maken och jag hade delade meningar om det var möjligt att Bobby skulle få få sig att hoppa ut genom fönstret eller ej. Jag såg flera gånger att hunden tog sats och visst fick jag rätt... Rätt som det var förvandlades Bobby till en fågelhund och flög ut genom fönstret. Som tur var klarade han sig helskinnad. Fick vara lite ont i tassen en liten stund, men mest var han chockad... Sedan stängde vi fönstret och Bobby lade sig snällt på altanen resten av tiden :-) Och i fortsättningen lyssnar maken på mig (hihi)

Det värsta var dock att bli utan tillgång till mobil. BÅDA laddade ur!!! Nästan ETT DYGN fick jag vara utan!!!! Laddaren låg kvar i staaaaan!!! Men nu är allt i sin ordning igen :-) PUH!!!

Låååånglunch

blev det idag. På Strandgatan i Trollhättan. Och, nej, inga nakna karlar (än). Dock ett rysansvärt stort gäng hungriga fåglar som glodde elakt och lömskt på maten och på oss...

Fick såå trevligt sällskap av Mina, Kärun och Molly (Å Molly... jippiii!!)

Köpte en rosa kofta :-) SÅNT gör mig så glad!

Det behövs inte sååå mycket för att göra mig glad EGENTLIGEN :-)

Skräck och fasa...

... Trollhättan är en konstig stad... Gick hem tidigare idag eftersom jag skulle med sonen till Arbetsförmedlingen mm mm. Döm om min förvåning när jag lugn oskyldigt och stillsamt gick vägen mellan Högskolan och Resecentrum, vänder huvudet åt höger mot en park och får se ett antal nakan resp halvnakna människor ligga och sola!! Och det var INTE vackert - jag lovar!!! Gaaah... Nu låter jag väldigt pryd, men man behöver ju inte ligga så mitt istan?!?

Konstigt... Mitt istan... Tänk om jag får mardrömmar och men för livet?? Jag menar... Att se nyduschade fotbollsspelare är ju mer trevligt... Hehehe...

Tur att inte Bobby var med...

Resten av dagen flöt på så bra så bra, men jag undrar hur jag överhuvudtaget ska få igång mina fötter imorgon. Gick flera timmar på stan och avslutade med att inhandla förnödenheter inför kvällen. Träffade på FrkU!! Och maken mötte upp vid mataffären med bil och det var nog tur :-)

Jepp - imorgon är en ny härlig dag!!

Vill ha semester...

Varmt, härligt, och så jobbar man!! Men fick mycket gjort. Försökte även terrorisera FrkU med msn, men det gick inte... Hon ville inte leka med mig idag :-) . Eller, ja, det är väl jobba man ska göra på arbetsplatsen...

Nu har jag just dragit hem en liten trött hund från dagis. Han ville lägga sig på varenda liten gräsplätt han fick syn på, men blev stoppad av elaka matte som ville hem. Sitter i soffan - svalt i vardagsrummet... Gott.

Och ikväll börjar en av mina favoritdeckare. Morden i Midsomer. Lovin' it!!

En och en halv vecka kvar till semestern. Aaaand counting down...

Midsommardag

är det idag och vädret är sisådär. Gårdagen var sååå kul. Vi blev färre änn beräknat, men ändå ca 15 pers samt liten hund (som inte förstod vitsen med att kasta pil på ballongar eller att man kastar kubb..). Naturligtvis var det killarna mot tjejerna i alla tävlingarna och  naturligativ vann vi "tjejer" sammanlagt. Och för första gångne någonsin slog jag i spiken i brädan UTAN att den böjde sig!!

Maten var god och drycken var jättegod :-) . Vi var hemma ca halv två, somnade ca halv tre, så liiite segt är det idag. Nu blir det snart stugan i ett par dagar. Jättegott...  Mer mat, mer lek!! Massa mys. DET behöver alla i denna värld som ibland kan vara helt uppochned... 

Tjing!!

Morgon!

Godmorgon världen! Regnar idag :-). Gott för sonen som ska åka bil långt. Fast i morgon får det gärna bli fint. Känner mig lugn, glad och harmonisk!

Tvättsstugefunderingar

Varför ska det vara så svårt att få tvättid...? Varför kan inte tvätten bli torr så man slipper hänga över halva lägenheten??

Annars är det bra :-)

Hmm...

Nyss var himlen hur blå som helst och solen lyste starkt. Men nu är det molnigt! Och jag som bara har ganska tunna kläder på mig. När ska jag läsa mig... Kanske när jag blir riktigt vuxen? HA!

Utmaning antagen!!

Ok, FrkU, jag plockar upp handsken - du trodde väl inget annat?!

Mina ord (efter ett jäkla letande i mobilen):

abstinens bebisar bebisen bearnaisesås behövs centraler Bew chilisås chips allafall blogg bloggen älsklingen brorsans astman bryggt avslappnande fantomen efterskott diverse fläskflé emilie förbannade förkylningen förmiddags fotbollsspelare envisats dragkedjor friskis frisören frökens evigheter examinationsuppgift hamster helenes helsicke inhandlat installerande hostat INTE grattar grillad grillkorv grillning hundmat karaoke leifs jessicas kickar librarian klädkammaren klänningarna klingat klumpar loggar konferensrum kopplande köttfärs mailen marinerar måste nathalie nathalies oddevolds mickes mobilen mulna munkedal relaterat piggna planterar plantering plugget snacks rogers snubben snygging speedad sponaniteten sprängs rufsar stövletter strular stugans stureplan rymlingen systerlig våffla VILL vitlöksbröd tjatar tjena tjim toast uppfostrade webmail willys

Har haft min mobil sedan 13/2, så en del har hunnit komma in :-)

Och vad drar vi nu för slutsats av detta?? Hmm... Ja.... Vet inte men det var kul att se vilka ord jag glatt lagt in.

Underbar dag i går!!!

Medan en del verkade ha "sisådärväder" hade vi en helt underbar dag igår (precis som den jag vaknade upp till idag). Maken och jag tog med liten Bobby i bilen och åkte en sväng till Fjällbacka. Gick omkring och myste i solen. Sedan åkte vi tillbaka till stugan och åt och drack lite gott vin. Mums en härlig sommarkväll.


Har haft en underbar dag! Sov länge, myste var i fjällbacka. Och hela tiden var min vän solen med!

Det var längesedan jag kände mig såå avslappnad. Sååå skönt. Men jag måste fortfarande lära mig att jag inte KAN hålla på i samma tempo hela tiden - och det är svårt när det är så otroligt mycket att göra. Kommer det en person till och frågar vad vi gör på somrarna när vi inga studenter har på Högskolan (eller på vårt bibliotek) så biter jag nacken av dem... Tänk att folk inte kan fatta att vi har samma yrke året om - och det är när vi (i det närmaste) är studentfria som vi ens har chansen att jobba ikapp allt som fått ligga och vänta... Men jag har ändå världens bästa jobb!! Jippiiiii!!!


Zzzzzzzzzzzzzzzzzzz...

Ca fyra veckor kvar till semestern... Hur mycket jag än älskar mitt jobb, så måste jag nu inse att jag är totalt slut... Igår efter avslutet på kursen jag gått under snart ett års tid kände jag mig som en speedad hamsterättling som bara var lycklig över avslutet!! Men nu är jag såå trött att jag knappt håller ihop. DET kan inte vara bra... Och jag har fortfarande massor att göra. Nå, nu kommer ju helgen och jag ska försöka varva ned. Det går säkert jättebra :-)

Längtar efter min man som varit i stugan jättejättelänge - sedan igår... Men ikväll sätter Bobby och jag oss på bussen och åker ut till honom. Skööönt!!

Imorgon!!

Jaaa!! Sverige vann just Malta-matchen!! Jag såg ärligt talat inte så mycket av den, men kul att de vinner nåågot...

Själv ser jag fram emot morgondagen då jag ÄNTLIGEN kommer att bli klar med min dum-kurs... Visserligen ger den nog mer pengar vid nästa löneförhandling, men ändå... pestigare kurs har jag aldrig varit med om... Men snaaart är den ett minne blott. Hade skickat in slutliga uppgiften i måndags, men när examinatorn skulle kolla den så gick filen inte att se... Gaahh... Men världens bästa Superhjältinna kom till min räddning och det tog inte mer än MAX 2 min, sedan hade hon fixat det som mina arbetskamrater och jag gick bet på. Hon är så bra att hon knappt vet om det själv :-)


Och snart är det helg igen!!! Ut till stugan med make och liten hund. mysa i regn eller sol. Och SOVA!! hoppas jag.

Mr Mys himself


Lång dag

Det har varit en lång dag, men bra! Heldag med möten på jobbet och allt jobb jag lagt ned på förberedelser har lönat sig, det funkade jättebra! imorgon blir det personaldag på Nääs slott med kulturella aktiviteter - hjääälp. Hade hellre åkt till Liseberg, men det tyckte inte chefen, så ok då då...


Måste dock få klart examinationsuppgiften till dumkursen, men SNAAAART är den klar och kan skickas in. slutseminarium på torsdag. räknar med att få komplettera, men det gör inget  :-) bara eländet är klart snart.

Lite trött efter förra veckan,borde ha sovit lite mer inatt men blev liggande och funderade på diverse saker fram till ca 3. Med en liten mjuk och lurvig sak i knävecken och här är han i skepnad av NATIONALDAGSVOVVEN!! Han hälsar speciellt till sin kompis FrkU!!


Lägg märke till den vackra blågula rosetten under hakan! :-)

Ska strax ta ut den lille skrutten bye bye!!


Hjäälp - utmanad!

Blev utmanad av FrkU

tre saker som alltid finns i min/mitt

Kylskåp
: smör, mjölk, Sweet chilisås
Frys: Fläckfilé, kycklingfilé, matlådor
Skafferi: pasta, mjöl, olivolja
Handväska: plånbok, mobil, nycklar
Sminkväska: mascara, eyeliner, foundation
Badrumshylla: deo, parfym, tandborste
Förråd: Gamla leksaker, julsaker, kläder
Hjärna: Min familj inkl vovve, mina vänner, jobbet
Jackficka: ludd, hundgodis, mobil
Kryddskåp: salt, peppar, dragon
Barskåp: Martini, vodka, whiskey
Köksbänk: diskställ, förvaringsburkar, diskmedel

Ja, NU vet ni AAALLT om mig :-)


Mys i stugan :-)

Sitter på altanen och pratar med en väldigt god vän! Solen börjar komma och varma oss stackars huttrande kvinnor :-) . Liten bobby har lagt sig bredvid mig i soffan och sluter sina ögon. Trötter. Dagen till ära har han blågul rosett. Det är ju landskamp!! Nu ska vi till vm!

Lugn och ro :-)

Idag har varit en slappardag. Brorsan och jag satt uppe till ca halv två inatt och pratade om allt möjligt sååå mysigt. Jag fick inte gå och lägga mig :-) - inte förrän vi druckit en del gott rött vin och, som sagt var, pratat! Maken skulle jobba så han lade sig tidigt (elva) efter att ha fått nattepuss förståssss.

Allt var som sig bör på en studentexamen. Rörd mor, glada släktingar. Till och med hans far kom till utsläppet, men INTE kom han med hem efteråt. Det kan låta elakt, men det kändes lika bra och jag vet att sonen drog en lättnadens suck för att det blev så.
Vi hade en jättetrevlig kväll även i övrigt med en glad student som var nöjd med allt. Vi blev sammanlagt 15 personer hemma hos oss. T ex Sonens mor- och farföräldrar, flickvän med mamma och syster, morbror m fl. Samt liten hund som redan efter hämtning från dagis blivit stressad av allt konstigt på stan. Den lille fick ingen ro och till slut däckade han mitt på golvet :-) . Dagen till ära hade han en blågul rosett runt halsen. Huuur sör som helst!!

MEN vad gott det var att bli ensam förut :-) Efter flera dagar med folk runt omkring mig, människor som skulle hjälpa till, men ... Ja, ni vet vad jag tidigare skrivit... Att vila öronen kan vara sååå skönt ibland.


Nu ska maken och jag snart åka till stugan och i morgon får vi kärt besök av en jätte´jättefin kompis! Det blir mat, vin, en massa pratande, fotboll mm mm mm (hoppas jag).


Kramis!


Hmm...

Skulle få hjälp av två personer med förberedelser inför morgondagens studentkalas. Mannen ställde sig visserligen i köket och stekte köttbullar efter önskemål från sonen, men kvinnan...

Hon satte sig i soffan i vardagsrummet i ett par timmar och bara satt... Hon frågade vad hon skulle hälpa till med, men när jag bad henne hjälpa till med att stryka några grejer så var det för besvärligt!!! VARFÖR då erbjuda sig att hjälpa till??? Och inte fasen ber man väl om att jag ska göra kaffe mitt uppi alltihop!?! Jag sa att visst kunde hon få kaffe, men då fick hon göra det själv... Då blev det inget!!

Visst kunde jag fått hjälp av andra till mig närstående personer, men i rena ilskan och frustrationen så fixade jag det mesta själv. Men tack för erbjudandet :-) !! Du vet ju vem du är?! 

Nu är det mesta klart iaf. Kallmarinerad fläskfilé, pastasallad, tortillastubbar med Salami, Köttbullar :-) , rökt skinka, kalla såser... Och brosan tar med sig vin :-) Han tyckte inte man skulle ha studentfest utan vin...  Så han fixar! Hehe... Inte mer än rätt när jag har köpt blommor från honom och hans familj. Hihi!

Natti tror jag det blir snart!

Ujujuj...

Jobb jobb jobb!!! Student student !! Stress stress!! Väntar på att de närmaste två veckorna ska vara över!! Kul men mycket att göra!!

Kraaam


Massor av jobb

blev det idag. Och lämna in underlag till studentskylt (det är på torsdag, så visst är jag ute i god tid!! NOT!!)

Har ingen present, men maten är planerad!! Blir nog bra till slut! Och på fredag kväll ska jag bara PUSTA UT!!!

RSS 2.0