Jaaa visst e jag för slö ibland!!

På att kolla kommentarerna såklart!! *skrattar obekymrat och glatt*

OCH med att blogga!

Nu ska man väl gå fri från pesten? Ja, jag syftar på svininfluensan förståsssss. Jag har astma och tillhör därmed en riskgrupp. Har förresten funderat lite över riskgrupp... Det kan ju tolkas på olika sätt. Självklart väljer jag att tolka det hela som att det är extra lurigt för mig som astmatiker att få "nöff-nöff", men jag är säker på att en del - kanske sjukgymnaster - skulle välja att lägga en annan innebörd i ordet...

Jo, det jag skulle komma till, ja... I torsdags skulle jag med yngste sonen på möte och hade lite tid över innan vi skulle ses. Egentligen skulle min åldersgrupp vaccineras förra veckan ons-tors, men eftersom jag var på tjänsteresa då så skulle jag få vänta tills någon dag nästa vecka. Men när jag passerade vårdcentralen så tänkte jag - vad katten jag går upp och frågar lite om hur det hela ska gå till... Sagt och gjort! Glatt skuttade den lilla bibliotekarien uppför trapporna (nåja... skuttade och skuttade...) och fram till luckan. Fick till svar att jag faktiskt kunde få sprutan samma dag i allafall, men inte förrän om ca två timmar. De hade 30 doser att fördela över den dagen, så det var bäst att jag satte mig direkt och väntade... Jag svarade att jag tyvärr inte hade möjlighet och förklarade lite varför. DÅ skuttar en sköterska fram "Nu är jag trött på dessa tider och åldersgrupper! Kom med mig nu så får du din spruta!! Det är de i din ålder som är i störst behov av sprutan!" röt hon och receptionisten hoppade HÖGT. Ja, vad gör man... Följer med såklart. Till saken hör att jag tycker det är grymt jobbigt med sprutor/nålar, men nu hann jag inte ens fundera över detta och VIPS så var det klart.

Helt plötsligt stod jag nyvaccinerad på gatan utanför vårdcentralen och hade fortfarande tid att slå ihjäl!! ASG!!
Jag hade ju hört en hel del om biverkningar och med tanke på den bild media målar upp, så förstår jag att en del tvekar, men för min del känns det viktigt att ta den. Sa till sköterskan på skoj att "jahopp än har jag inte märkt en enda biverkning" och fick då till svar att "vänta du... Alla får någon typ av biverkning". Kan glatt meddela alla som undrar att det enda som hände just mig var att jag blev lite öm och lite stel i axeln just runt sticket. Sköönt ändå att det är klart (ja, en spruta till blir om drygt tre veckor)!!

Wohoo!! Ha en underbar dag!


Kommentarer
Postat av: Ulf

Jag säger då det, man kan inte lita på sjuksköterskor... helt plötsligt gör dom nånting oväntat... (kan även gälla f.d sjuksköterskor...)

2009-10-31 @ 18:04:45
Postat av: Jessica

Har hört talas om en jobbig biverkning - snigelhorn! Så håll koll, börjar det klia i hårfästet så... ;)

2009-10-31 @ 19:48:33
URL: http://kissleberg.blogspot.com
Postat av: FrkU

Skönt att höra att bästase de e fri från baconfeber nu då... PUH!!!

2009-11-01 @ 11:12:31
URL: http://frku.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0